Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

Kiwimarmelad

Av Jessica - 28 februari 2010 21:28

 Detta recept fick jag skickat till mig av min mamma i veckan. Hon i sin tur fick det från sin arbetskamrat Peter som varit mycket fiffig :)


I fruktkorgen på mammas jobb är det alltid kiwis som blir kvar till slutet (Jag vet inte vilken sorts lyxfruktkorg de har på Citytunneln men vi har bara trista äpplen och apelsiner i vår) och för att slippa slänga dessa slängde han ihop en kiwimarmelad.


Så detta recept har jag inte gjort själv, men mamma och Peter har - och det smakar gott så jag litar på dem :)Kiwimarmelad

1 liten burk


1 lime
4 kiwi
2,5 dl syltsocker
Tvätta limefrukten noga. Skiva den tunt och skär skivorna i fyra delar. Skala kiwifrukterna och skär dem i små bitar. Lägg frukten i en kastrull och tillsätt sockret. Låt koka upp och låt sedan koka på mellanvärme utan lock i cirka 30 minuter. Rör om då och då. Häll upp på burk!

 
ANNONS
 
Anna

Anna

1 mars 2010 10:35

Svar: Nej den blir faktiskt inte det, den blir supersaftig! Speciellt om man låter den stå en dag extra så det får "safta" ihop sig ordentligt. Jag är inte sådär jätteförtjust i sockerkaka annars, men med fyllning går det bra ;-) Jag ska lägga upp en bild på bloggen hur den ser ut inuti oxå, så kan du visa sambon! Ha en bra vecka! Kram Anna

http://iannasliv.blogspot.com

 
Helena Ljunggren

Helena Ljunggren

1 mars 2010 10:41

Så läckert med kiwimarmelad, det måste jag absolut memorera :)

http://helenaljunggren.com

 
Daniella - BakeCake

Daniella - BakeCake

1 mars 2010 14:00

Det där såg ju jätte gott ut! Det är så spännande och roligt att testa på nya saker! :)

http://bakecake.blogg.se

 
Anna

Anna

3 mars 2010 16:33

Nu har jag lagt in en bild på sockerkakan i genomskärning ;-) Klicka in här o skrolla längst ner i inlägget: http://iannasliv.blogspot.com/2010/02/glutenfri-sockerkaka.html /Anna

http://iannasliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se