Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

Smördegsinbakad fläskytterfilé

Av Jessica - 28 februari 2010 20:15


Ja, smördegsinbakade saker betyder ofta fest. I veckan i Landet Brunsås när jag fick veta att smördegen inte var gjord utav smör utan margarin blev jag fruktansvärt sugen på smördeg, vilket kanske låter lite konstigt men.. Jag använder i stort sett aldrig smördeg när jag lagar mat, detta är första gången och jag har inte ett enda smördegsrecept i mina pärmar - förrän nu!


Så, jag surfade runt och hittade ett recept på smördegsinbakad kassler på denna sydskånska blogg och tyckte att det var så bra beskrivet med både bilder och info att jag skrev upp ingredienserna på matlistan.Smördegsinbakad fläskytterfilé med vitlöksost och presspotatis

4 port


800 g fläskytterfilé

200g vitlöksost (flödeost)

4 dl creme fraiche

hackad persilja

1-2 vitlöksklyftor

2 rullar smördeg

1 ägg till pensling

10 potatisar

grönsalladPutsa filéen, marinera köttet ca 1 timme i förväg. Plocka fram smördegen från frysen i god tid!


Stek köttbiten hel i stekpanna tills den fått fin färg. Sätt in i ugnen, följ förpackningens information (denna var på 150 grader tills köttets innertemperatur nått 74 grader - kolla med stektermometer) och låt sedan vila i folie ca 10 minuter. Sätt ner ugnstemperaturen till 175 grader.


Skala potatisen och koka den mjuk. Blanda vitlöksost, creme fraiche, persilja och vitlök i en skål. Tryck ihop ändarna på de två smördegsrullarna och skiva köttet.


Lägg en klick ostfyllning mellan varje köttbit och avsluta med att täcka in hela rullen i resterande fyllning. Tryck ihop något och packa in köttraden i smördegen.

Avsluta med något fint mönster om du har deg över.


Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 25 minuter tills smördegen fått fin färg.

Servera med pressad potatis och grönsallad!                Margarindegsinbakarens kommentar:

Fläskytterfilé var på erbjudande i butiken så vi tog det istället för kassler, och hoppas på att det inte var ihopklistrat! Det tar dock lite längre tid med tillagningen i ugnen men det betalar sig, köttet blev jättefint.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se