Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

Frukostmuffins

Av Jessica - 28 februari 2010 18:54

 


Det har blivit lite sed att servera något mumsigt på söndagsmorgnarna, idag blev det frukostmuffins med en massa goda fibrer, hemmagjort knäcke, en fusksmoothie med smak av Soleroglass och en rykande kopp St. Petersbourg från Kusmi Tea. Lyckat? Japp!


Det härliga receptet på frukostmuffins fick jag från Danielle på Heavenly Cupcake, men som vanligt saknades några av ingredienserna hemma också denna söndagsmorgon så jag fick använda vad jag hittade i skafferiet!Frukostmuffins

9 st


200 g smör

3 dl vetemjöl

3/4 dl rågsikt

3½ dl vetegroddar

1½ dl socker

1½ tsk bakpulver

1½ tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 tsk kanel

½ tsk muskotnöt

2 ägg

3 dl turkisk yoghurt

Osötad müsli, torkade tranbär till topping


Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Smält smöret, ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Blanda ner ägg och yoghurt i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Rör ihop de torra och de blöta ingredienserna tills allt blandat sig.


Ställ upp muffinsformar på en bakplåt och skeda ner smeten i formarna, fyll formarna till 3/4 - de växer ordentligt! Strö över topping om du önskar, tryck ner tranbären så de inte hoppar ut igen :)


Baka på mittenfalsen på 175 grader varmluft (200 grader utan varmluft) i ca 20 minuter, en sticka ska komma ut torr när du provsticker dem! Servera med creamcheese och ett gott te.


     


Muffinsbakarens kommentarer:


Muskotnöt är en sak som jag alltid haft hemma. Min mamma använde alltid muskotnöt till stuvade makaroner och till bechamelsåsen - så jag river min muskotnöt, men man kan också köpa färdigmalen.


Fusksmoothien bestod av apelsinjuice och en påse färdigförpackad smoothiefrukt (Coops Smoothiefrukt Gul) med ananas, mango och papaya. Att få ett somrigt glas solerosmakande smoothie och solstrålar som värmer en genom fönstret var ett väldigt bra sätt att starta dagen på, kan varmt rekommenderas! ;)


Servisen är min tefavorit, jag fick två set i examenspresent av min barndomsväns familj förra året. Det är Roy Kirkhams - Redouté Roses, finns också med ett jättesöt jordgubbsmönster och har hittat en återförsäljare från Sverige på nätet - aj lav it och vill gärna ha mer!

 
ANNONS
 
Danielle

Danielle

28 februari 2010 21:13

Vad roligt att du bakade dem! Hoppas du tyckte de var lika goda som jag gjorde. Och man tager ju vad man haver, det är mitt motto också :)

http://www.heavenlycupcake.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se