Direktlänk till inlägg 15 februari 2010
Så gott det är med pytt i panna. På något sätt känns det lite lyxigt, trots att det är tänkt att den ska göras av nästan vilka rester som helst. Jag minns den från skoltiden som hade hela terminens köttrester i sig, sjömansbiff, järpar, köttbullar, miniköttbullar, korv, kebabkött och bacon... You name it!
Denna variant är lite mer sofistikerad. Den tar inte mycket längre tid att laga än en färdigköpt, men den smakar desto bättre. Själva tärnandet är dock ett enda stort terapi-projekt.. Men vackert blir det!
Pytt i panna
4 port
8 potatisar
4 morötter
1 palsternacka
4 gula lökar
500 g kött (nöt, fläsk, kyckling)
smör till stekning
salt och peppar
persilja
4 ägg
Skala alla grönsakerna. Tärna potatis, morötter, palsternacka, gula lökar och valfri köttbit. Börja med att steka potatisen i smör i en panna, när den fått fin färg lägger du den i en stor gryta - utan värme!
Gå vidare med att steka morötterna och palsternackan nästan genomstekta och lägg i den stora grytan tillsammans med potatisen. Här kan du sätta grytplattan på låg värme. Salta och peppra efter hand.
Stek löken svettig och gyllenbrun och lägg den i grytan. Stek köttet snabbt och tillsätt i grytan som nu ska vara genomvarm. Stek äggen sunny side up (enligt min smak) och servera med inlagda rödbetor, ättiksgurka och en liten persiljekvist.
Yrpannans kommentarer:
Jag köpte 500 g strimlad ryggbiff som jag skar i mindre bitar, det gick jättebra eftersom man inte ska steka ihjäl köttet. Annars kan nötkött vara ganska otacksamt för bitar som fransyska blir mer och mer sega ju längre man steker dem!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
|