Direktlänk till inlägg 15 februari 2010

Pytt i panna med himmalaugade tillbehör

Av Jessica - 15 februari 2010 23:00
Så gott det är med pytt i panna. På något sätt känns det lite lyxigt, trots att det är tänkt att den ska göras av nästan vilka rester som helst. Jag minns den från skoltiden som hade hela terminens köttrester i sig, sjömansbiff, järpar, köttbullar, miniköttbullar, korv, kebabkött och bacon... You name it!


Denna variant är lite mer sofistikerad. Den tar inte mycket längre tid att laga än en färdigköpt, men den smakar desto bättre. Själva tärnandet är dock ett enda stort terapi-projekt.. Men vackert blir det!


Pytt i panna

4 port


8 potatisar

4 morötter

1 palsternacka

4 gula lökar

500 g kött (nöt, fläsk, kyckling)

smör till stekning

salt och peppar

persilja

4 ägg

ättiksgurka

inlagda rödbetorSkala alla grönsakerna. Tärna potatis, morötter, palsternacka, gula lökar och valfri köttbit. Börja med att steka potatisen i smör i en panna, när den fått fin färg lägger du den i en stor gryta - utan värme!


Gå vidare med att steka morötterna och palsternackan nästan genomstekta och lägg i den stora grytan tillsammans med potatisen. Här kan du sätta grytplattan på låg värme. Salta och peppra efter hand.


Stek löken svettig och gyllenbrun och lägg den i grytan. Stek köttet snabbt och tillsätt i grytan som nu ska vara genomvarm. Stek äggen sunny side up (enligt min smak) och servera med inlagda rödbetor, ättiksgurka och en liten persiljekvist.


  Yrpannans kommentarer:

Jag köpte 500 g strimlad ryggbiff som jag skar i mindre bitar, det gick jättebra eftersom man inte ska steka ihjäl köttet. Annars kan nötkött vara ganska otacksamt för bitar som fransyska blir mer och mer sega ju längre man steker dem!

 
ANNONS
 
Anna

Anna

17 februari 2010 16:32

Himmalaugade! Aj lajk :-D Gurkan ser helt underbart god ut, precis som maten!!!

http://iannasliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se