Direktlänk till inlägg 15 februari 2010

Veteskorpor med kardemumma

Av Jessica - 15 februari 2010 22:00




   


Veteskorpor med kardemumma

80 st


1 sats vetebullar

lite tid


Gör en sats vetebullar och baka dem enligt anvisningarna i receptet! Låt bullarna svalna lite tills du kan dela dem på hälften utan att trycka ihop dem helt. Lägg bullhalvorna på en plåt eller två och grädda i nedre delen av ugnen på 100 grader i 3-4 timmar.


Skorpans kommentar:

Vill man ha kraftigare smak kan man öka mängden kardemumma i receptet, och använda både malen och grovt stötta kardemummakärnor.


Jag tog ut dessa med en bakform för att jag ville ha samma storlek på skorporna, du kan också göra med hjärtform eller något annat kul :)


Jag har sett flera olika varianter av utbakning, att ugnsluckan ska vara lite öppen under tiden och det har jag ibland, ibland inte, med skorpor kan det i stort sett inte gå fel. I nedre falsen av ugnen på 100 grader kan du inte bränna dem!


Efter 3 timmar kan du ta ut "bottnarna" för de blir klara fortare och fortsätta torka topparna tills de också är genomhårda. Perfekt att smaksätta med saffran och ge bort i present med en god marmelad!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards