Direktlänk till inlägg 15 februari 2010
Veteskorpor med kardemumma
80 st
1 sats vetebullar
lite tid
Gör en sats vetebullar och baka dem enligt anvisningarna i receptet! Låt bullarna svalna lite tills du kan dela dem på hälften utan att trycka ihop dem helt. Lägg bullhalvorna på en plåt eller två och grädda i nedre delen av ugnen på 100 grader i 3-4 timmar.
Skorpans kommentar:
Vill man ha kraftigare smak kan man öka mängden kardemumma i receptet, och använda både malen och grovt stötta kardemummakärnor.
Jag tog ut dessa med en bakform för att jag ville ha samma storlek på skorporna, du kan också göra med hjärtform eller något annat kul :)
Jag har sett flera olika varianter av utbakning, att ugnsluckan ska vara lite öppen under tiden och det har jag ibland, ibland inte, med skorpor kan det i stort sett inte gå fel. I nedre falsen av ugnen på 100 grader kan du inte bränna dem!
Efter 3 timmar kan du ta ut "bottnarna" för de blir klara fortare och fortsätta torka topparna tills de också är genomhårda. Perfekt att smaksätta med saffran och ge bort i present med en god marmelad!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
|