Direktlänk till inlägg 14 februari 2010

Jordgubbssylt

Av Jessica - 14 februari 2010 21:29

 

Eftersom sylten var slut och vi verkligen behövde sylt och jag inte ville köpa en för 25 kr och jag hade både jordgubbar i frysen och syltsocker från sist jag gjorde sylt på plommon från pappas trädgård var valet självklart. Så medan bulldegen jäste och pannkakorna stekte kokade jag en kastrull jordgubbssylt.~600 g frysta jordgubbar

1/4 kg syltsocker

ca 1 msk ekologisk limejuice

1 skvätt vaniljessens


Lägg jordgubbar och syltsocker i en stor kastrull. Låt koka kraftigt i ca 10 minuter, rör så lite du kan för att behålla de hela fina jordgubbarna. Smaksätt med limejuice och vanilj. Skumma av sylten och låt svalna. Häll på rena burkar och ställ kylskåpskallt.


Syltkokerskans kommentarer:

Jag har alltid trott att det var avancerat att göra sylt, att man skulle ha sylt-duk och en massa olika redskap när det egentligen bara är att lägga allt i en kastrull och låta det klara sig bäst själv.


Det enda jag inte riktigt gillar med syltsocker är hur sött det blir, jag lagade enligt lättsockrad sylt på förpackningen men fick ändå syra den extra med limejuice. Min plommonsylt från i oktober håller än så det där med en månads hållbarhet är nog lite halvsant.


Burkarna jag använder är gamla syltburkar som jag kokar i en stor kastrull tillsammans med locken och sedan inte rör onödigt mycket vid när jag häller upp sylten. Torka av kanterna och häll ordentligt med sylt i burkarna, ju mindre luft som får plats desto bättre!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se