Direktlänk till inlägg 31 december 2009

Fina julbrödsbrödet

Av Jessica - 31 december 2009 00:59

 


Ja, det var ju inte fult, men fint vet jag faktiskt inte om jag tyckte det var. Precis som med kavringen tror jag att brödet fick några minuter för lite i ugnen och det var väldigt många smaker i brödet. Det passade absolut inte till sillen, men kanske något bättre till en skiva julskinka eller lite vällagrad ost!Fina Julbordsbrödet

1 bröd


5 dl vetemjöl

2 dl grovt rågmjöl

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 dl russin

1 msk malda pomeransskal

2 dl mörkt öl (julöl)

2 dl gräddfil

2 msk mörk sirap

½ dl rårörda lingon

smör till formen


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Rör i öl, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ned smeten i en smord form (1½ l) och baka i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp och låt kallna.Brödbakarens kommentarer:

Lite längre ingredienslista men fortfarande inte särskilt svårt. Visst är pomerans, lingon, russin och julöl julsmaker, men det är kanske lite för mycket av det goda. Också här måste jag lära mig att låta brödet ta den tid det behöver, jag blir bara alltid stressad över att inte vilja bränna något så jag tar alltid ut det för tidigt och får ett bröd där smakerna inte helt mognat ännu. Trist men sant, jag tror och hoppas att jag blir bättre med träning.


Nästa år vill jag baka vörtbröd, det är nog min julbordsfavorit.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se