Direktlänk till inlägg 15 november 2009
Denna gryta serveras på Tamnackthai i Malmö och det den rätt jag gillar bäst där. Ingredienserna i detta recept presenterar de på restaurangen och jag har försökt göra min egen variant av denna fantastiska rätt!
Thaigryta med potatis och jordnötter, 4 port
4 kycklingfileer, tinade
2 tsk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
2 stora gula lökar
8 små delikatesspotatisar på burk
en handfull saltade jordnötter
basmatiris
Sätt på riset och skär/klipp kyckling fileen i strimlor. Bryn kycklingen i smör och olja, go easy med saltet men peppra ordentligt! Skär löken i stora bitar och tillsätt när kycklingen är brynt, stek löken evt under lock tills den blir genomskinlig och mjuk. Tillsätt kokosmjölk och currypastan. Tillsätt delikatesspotatisen delad i stora bitar och de saltade jordnötterna (först härefter får du lov att salta ytterligare om du inte är nöjd) . Låt det hela koka i 10 minuter så även potatisen får chans att suga åt sig kokosmjölken, servera med ris och pinnar!
Asiatiska kökets kommentarer:
På restaurangen i Malmö är denna rätten mild, jag är dock ett fan av lite kryddigare thaimat och har ökat mängden röd currypasta efter min egen smak. Det kan vara en idé att blanda ut currypastan i lite av kokosmjölken, annars är det lätt att den ligger i klumpar och man överkryddar istället.
Potatisen måste ligga i ett tag, annars är det lätt att den fortsätter smaka burkpotatis.
Att servera med ätpinnar är för mig ett måste, middagen blir lite mer speciell då, särskilt med mina favoritpinnar på bilden, en souvenir från Tonis Sushi på Long Island i USA :)
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|