Direktlänk till inlägg 15 november 2009

Lätt thaigryta med potatis och jordnötter

Av Jessica - 15 november 2009 12:53

 


Denna gryta serveras på Tamnackthai i Malmö och det den rätt jag gillar bäst där. Ingredienserna i detta recept presenterar de på restaurangen och jag har försökt göra min egen variant av denna fantastiska rätt!



Thaigryta med potatis och jordnötter, 4 port


4 kycklingfileer, tinade

2 tsk röd currypasta

1 burk kokosmjölk

2 stora gula lökar

8 små delikatesspotatisar på burk

en handfull saltade jordnötter

basmatiris


Sätt på riset och skär/klipp kyckling fileen i strimlor. Bryn kycklingen i smör och olja, go easy med saltet men peppra ordentligt! Skär löken i stora bitar och tillsätt när kycklingen är brynt, stek löken evt under lock tills den blir genomskinlig och mjuk. Tillsätt kokosmjölk och currypastan. Tillsätt delikatesspotatisen delad i stora bitar och de saltade jordnötterna (först härefter får du lov att salta ytterligare om du inte är nöjd) . Låt det hela koka i 10 minuter så även potatisen får chans att suga åt sig kokosmjölken, servera med ris och pinnar!



Asiatiska kökets kommentarer:

På restaurangen i Malmö är denna rätten mild, jag är dock ett fan av lite kryddigare thaimat och har ökat mängden röd currypasta efter min egen smak. Det kan vara en idé att blanda ut currypastan i lite av kokosmjölken, annars är det lätt att den ligger i klumpar och man överkryddar istället.


Potatisen måste ligga i ett tag, annars är det lätt att den fortsätter smaka burkpotatis.

Att servera med ätpinnar är för mig ett måste, middagen blir lite mer speciell då, särskilt med mina favoritpinnar på bilden, en souvenir från Tonis Sushi på Long Island i USA :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards