Direktlänk till inlägg 1 november 2009

Thaigryta med tomat och kyckling

Av Jessica - 1 november 2009 12:57


   



Jag älskar thaigrytor av alla slag, det är oftast väldigt enkelt att slänga ihop en god middag..

Denna gryta var bara en impulsgryta, jag har länge velat prova tomat i en thaigryta och här är resultatet!


Thaigryta med tomat och kyckling, 4 pers


2 stora kycklingfileer

1 burk kokosmjölk

1 broccolistånd

2 större morötter

1 låda cocktailtomater (~200g)

ärtskott till garnering

curry, sambal oelek, chili, tomatpure


Tina kycklingen och klipp i strimlor. Stek i smör och rapsolja i en stor panna. Salta och peppra. När kyckligen fått fin färg lägg ner de strimlade morötterna och stek vidare. Tillsätt broccolibuketter och tomat och grytan börjat vattna sig och koka samman. Tillsätt kokosmjölk och kryddor efter smak.


Servera med ris och garnera med ärtskott.



Improvisatörens kommentarer:

Curry och tomat är en fin kombination, men det behövs en del tomarpure också för att få fram tomatsmaken. Jag gillar kryddig mat, men en tesked sambal är lagom för att få fram smaken men inte förstöra för dem som inte gillar kryddat - var också sparsam med chilin om så är fallet. Man kan alltid tillsätta mer i efterhand, så smaka av under tiden (jag har inga angivna mått, det gäller att prova sig fram). En perfekt rätt för en höstmysig kväll!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards