Direktlänk till inlägg 1 november 2009

Äppelkräm

Av Jessica - 1 november 2009 12:48

 


Äppelkräm, 4 port


1 kg äpplen

en deciliter vatten

en skvätt citron/limesaft

kanel

socker (om så önskas)


Dela äpplena i chunky bitar. Lägg dem i en stor kastrull, tillsätt en deciliter vatten för att starta kokningen (innan äpplena själva börjar vattna sig). Tillsätt kanel och koka på medelhög värme tills du har en krämig och mjuk konsistens. Smaka av med lite citron/limesaft för syrans skull.



Krämarens kommentarer:

Såhär i hösttider så äter jag denna kräm till frukost med keso och linfrö, smakar lite juligt och mysigt.

Att koka kräm var en av de första sakerna man lärde sig på hemkunskapen, men då handlade det om redning. Jag reder inte min äppenkräm, det gör den själv. Jag skalar inte äpplena, för jag gillar konsistensskillnaderna. Oftast behöver man inget socker om man väljer säsongens äpplen, just nu tycker jag att de smakar som bäst!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards