Direktlänk till inlägg 1 november 2009
Förra veckan låg där ett gammalt franskbröd med vallmofrön i brödkorgen, för att inte låta det gå till spillo (det slängs sällan mat i vårt hushåll) gjorde jag fattiga riddare.
Fattiga riddare, 6 st
6 skivor gammalt bröd (franskbröd, vetelängd, gammal toast?)
en sats pannkakssmet (se under Jonas Pannkakstårta!)
kanel och strösocker
Blanda pannkakssmeten och skiva brödet. Lägg ner brödskivorna i smeten och låt dem dra en minut (dra och slit inte för mycket i brödet - det kommer gå sönder), stek på medelhög värme - avsluta med kanel och strösocker.
Stekmästarens kommentar:
Det gick fint med franskbröd - inte ens vallmofröna störde.. När alla skivorna var stekta låg där lite smet kvar i botten och jag hade brödskalken kvar - brödet blev urgröpt och blandat med sista smeten och stektes precis som de fattiga riddarna - vilken brödkaka! Här kan vi tala om kolhydratkälla, bröd marinerat i kolhydratssmet, toppat med ännu mer kolhydrater, MMM! Perfekt söndagsfrukost..
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|