Direktlänk till inlägg 4 oktober 2009

Rödbetssallad med hasselnötter

Av Jessica - 4 oktober 2009 15:44

   


Detta recept fick jag av en arbetskamrat, jag hade ingen aning om att det var så lätt att göra rödbetssallad, och den smakar så mycket bättre än färdigköpt - från och med nu är det äkta vara framöver när det gäller rödbetssallad!


Rödbetssallad med hasselnötter


1 kg rödbetor

2 dl creme fraiche

en skvätt majonäs

100 g hasselnötter

salt, peppar, citronsaft

plasthandskarSkär av blast på rödbetorna och koka med skal i saltat vatten i ca 1 timme. Sätt på dig plasthandskarna och skala rödbetorna, skalet kommer nästan falla av.

Tärna rödbetorna och lägg dem i en stor bunke. Häll över creme fraiche och majonäs, lite åt gången för att hitta den konsistens du gillar bäst. Salta och peppra och och smaka av med citronsaft. Hacka nötterna och blanda i dessa till sist.Kockens kommentarer

1kg rödbetor är ganska mycket, du kan självklart halvera hela receptet! Man kan använda grekisk yoghurt istället, kanske är denna syrligare så du inte behöver citronsaften. I nötväg är det gott med hasselnötter, till matlådan använde jag också valnötter vilket smakade supergott.


Använd plasthandskar! Det gjorde inte jag och jag fick skrubba händerna till oigenkännlighet i duschen senare på kvällen :)

 
ANNONS
 
Ying

Ying

22 mars 2010 22:03

Har letat eftet ett rödbetassallads recept ända sen jag åt skolans som överranskande nog, var jättegott! :) Detta receptet ska jag lätt tvinga mamma att göra!

http://www.feimuy.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se