Direktlänk till inlägg 4 oktober 2009
Detta recept fick jag av en arbetskamrat, jag hade ingen aning om att det var så lätt att göra rödbetssallad, och den smakar så mycket bättre än färdigköpt - från och med nu är det äkta vara framöver när det gäller rödbetssallad!
Rödbetssallad med hasselnötter
1 kg rödbetor
2 dl creme fraiche
en skvätt majonäs
100 g hasselnötter
salt, peppar, citronsaft
plasthandskar
Skär av blast på rödbetorna och koka med skal i saltat vatten i ca 1 timme. Sätt på dig plasthandskarna och skala rödbetorna, skalet kommer nästan falla av.
Tärna rödbetorna och lägg dem i en stor bunke. Häll över creme fraiche och majonäs, lite åt gången för att hitta den konsistens du gillar bäst. Salta och peppra och och smaka av med citronsaft. Hacka nötterna och blanda i dessa till sist.
Kockens kommentarer
1kg rödbetor är ganska mycket, du kan självklart halvera hela receptet! Man kan använda grekisk yoghurt istället, kanske är denna syrligare så du inte behöver citronsaften. I nötväg är det gott med hasselnötter, till matlådan använde jag också valnötter vilket smakade supergott.
Använd plasthandskar! Det gjorde inte jag och jag fick skrubba händerna till oigenkännlighet i duschen senare på kvällen :)
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|