Direktlänk till inlägg 4 oktober 2009

Squash med pasta och parmesan

Av Jessica - 4 oktober 2009 15:15

 


Nästa squash blev till en härligt matig pasta - klar på 10 minuter!


Stekt quash med pasta och parmesanost

4 personer


1 squash

pasta

matlagningsgrädde

parmesanost

salt och peppar


Koka pastan. Gör rent squashen ordentligt, skala eventuellt squashen. Dela den i lagom stora bitar och stek i rapsolja, salta och peppra. När squashbitarna är mjuka tillsätt matlagsninggrädde efter behag. Stjälp upp ovanpå pastan och riv parmesanost över ( har man inte parmesanost smakar det finfint med någon vanlig smakrik ost).



Kockens kommentarer:

När man steker squashen blir skalet mjukt och går att äta men egentligen smakar det kanske bäst utan skal.

Ta det lugnt med matlagningsgrädden så den inte blir blaskig, isåfall får du reda såsen med lite mjöl eller maizena.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards