Direktlänk till inlägg 4 oktober 2009

Fylld squash

Av Jessica - 4 oktober 2009 15:06

 


En squash blev fylld och ugnsbakad :)


Fylld squash

2 personer + matlåda


1 stor squash

400g köttfärs

1 gul lök

tacokrydda

riven ost


Gröp ur squashen. Finhacka lök och stek i smör i en panna. När löken är brynt, tillsätt köttfärs och squashinnehållet som du hackat. Krydda med salt, peppar och tacokrydde och fyll squashen igen med fyllningen.

Strö på riven ost och värm i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter eller tills osten är fin och gyllenbrun.
Kockens kommentar:


Gröp ur squashen FÖRSIKTIGT! Jag råkade dela en av mina på hälften när jag var för ivrig med skeden :/


Man kan egentligen fylla squashen med allt, den är väldigt tacksam på det sättet. När jag köpt squash tidigare har den varit besk när den tillagats, men denna ekologiska obesprutade squash är len och fin i smaken. Tacokryddor passar bra till köttfärs och squash men man kan självklart använda vilka kryddor man vill!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se