Direktlänk till inlägg 19 juli 2009

Tacopaj

Av Jessica - 19 juli 2009 18:11


 Originalreceptet kommer från arla.se men jag har justerat den efter egen smak då jag är mer ett Skånemejerier-fan av olika orsaker.


Det här är den smaskigaste och bästa tacopajen, alla älskar den, gamla som unga och den är så lätt att göra!


En arbetskamrat som aldrig lagar mat, alltså verkligen ALDRIG, hennes kylskåp rymmet hämtmat och läsk, eller så äter hon ute, HON lagade denna pajen till sina väninnor - det säger mycket om hur enkelt och gott det är!


Recept tacopaj - 6 port


150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten


Fyllning:
500 g nötfärs

Smaksätt med din egen tacokrydda! (blanda spiskummin, oregano, vitlök, chili, paprika efter smak)


1 påse tacokrydda
4 dl lätt crème fraiche
250 g coctailtomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño / om man vill ha den stark!

150 g riven ost

1 tsk paprikapulver


Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, gärna en med avtagbar kant. Gör några hål i degen med en gaffel. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.


Bryn köttfärsen och krydda med egna tacokryddor. Blanda lätt crème fraiche med en påse färdig tacokryddmix (som man brukar använda till köttfärs). Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.


Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 min, tills osten fått fin färg.


Servera med gräddfil/creme fraiche och en grönsallad!



 
 
Jonas

Jonas

20 september 2009 17:03

Hej hej, jag måste bara søga att jag ør grymt imponerad på ditt klokrena søtt att laga mat.
Du tar matrøtterna till anna nivå, heja heja.
Jag ør inte så bra i kæket, så du får ge mig lite tips och råd

http://gladjensman.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards