Direktlänk till inlägg 13 juli 2009

5 minute chocolate mug cake!

Av Jessica - 13 juli 2009 15:26


En mastig chokladkaka, klar på bara 5 minuter!

Min sambo fick receptet i ett mail, nedan följer originalreceptet och kommentarer.


That's it, we're baking CAKE! 5 MINUTE CHOCOLATE MUG CAKE!!


4 tablespoons flour
4 tablespoons sugar
2 tablespoons cocoa
1 egg
3 tablespoons milk
3 tablespoons oil
3 tablespoons chocolate chips (optional)
A small splash of vanilla extract and your favourite tipple
1 large coffee mug


Add dry ingredients to your largest mug and mix well. Add the egg and mix thoroughly.
Pour in the milk and oil and mix well. Add the chocolate chips (if using),
vanilla extract and a drop or two of your favourite tipple, then mix again.


Put your mug in the microwave and cook for 3 minutes at 1000 watts (high). The cake will rise over the top of the mug, but don't be alarmed!


Allow to cool a little, and tip out onto a plate if desired


EAT! (this can serve 2 if you want to feel slightly more virtuous).


And why is this the most dangerous cake recipe in the world? Because now you are only 5 minutes away from chocolate cake at any time of the day or night.



Skämtet mudcake/mugcake blir inte lika bra på svenska..


Recept på supersnabb chokladkaka i mikron!


4 matskedar mjöl

4 matskedar socker

2 matskedar kakao

1 ägg

3 matskedar mjölk

3 matskedar olja

3 teskedar chocolate chip (valfritt)

En liten skvätt vaniljextrakt och en skvätt finsprit

1 stor kaffemugg


Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en stor mugg. Tillsätt ägget och rör tills allt mixats samman. Häll i mjölken och oljan, fortsätt röra fint. 


Lägg ner dina chocolate chips om du vill ha några, vaniljextrakt och en skvätt sprit om du vill, mixa ordentligt igen.


Ställ muggen i mikron och tillaga på 1000 watt (hög värme). Kakan kanske reser sig över kanten men det är okej.


Låt kakan svalna lite, tippa ut på en tallrik och ÄT!



Kakbakarnas kommentarer: Vaniljextrakt eller vaniljsocker gör ingen större skillnad, vi uteslöt dock en skvätt sprit som de föreslår. Kakan blir enormt söt och väldig stor för en person, vi föreslår att man delar den på två.

Gällande smaken så skulle nog en nypa salt göra gott och med en klick vaniljglass på sidan är det en härligt snabb och beroendeframkallande dessert.


Så sitter du där och din mun börjar vattnas av tanken på chokladkaka så vet du att den endast är 5 minuter bort från och med.. NU!





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards