Direktlänk till inlägg 19 januari 2009
Denna sallad är perfekt buffémat och härlig att ha hemma i kylen.
Enklare couscous-sallad får man leta efter!
Couscoussallad med sötsur dressing
4 pers
ca ½ gurka
3 tomater
1 finhackad lök
1 dl hackad persilja
1 dl couscousgryn
1½ msk olivolja
saft av ½ citron
2 msk vitvinsvinäger
ca 2 tsk honung
salt och peppar
Skär gurkan och tomaterna i små tärningar. Blanda med lök och persilja. Koka couscousen och blanda ner i salladen när den svalnat.
Blanda samman dressingen och häll över salladen.
Matbloggarens kommentarer:
Jag gillar gurka så jag har i en hel. Man kan även skala gurkan om man vill (detta står i grundreceptet).
Jag har gjort dressingen med saft av ½ citron en gång och med saft av 1 lime en annan (då jag inte hade citron hemma), jag tror jag gillade limesaften bättre.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|