Direktlänk till inlägg 19 januari 2009

Couscous sallad med sötsur dressing

Av Jessica - 19 januari 2009 12:40

Denna sallad är perfekt buffémat och härlig att ha hemma i kylen.

Enklare couscous-sallad får man leta efter!


Couscoussallad med sötsur dressing

4 pers


ca ½ gurka

3 tomater

1 finhackad lök

1 dl hackad persilja

1 dl couscousgryn


1½ msk olivolja

saft av ½ citron

2 msk vitvinsvinäger

ca 2 tsk honung

salt och peppar


Skär gurkan och tomaterna i små tärningar. Blanda med lök och persilja. Koka couscousen och blanda ner i salladen när den svalnat.

Blanda samman dressingen och häll över salladen.


Matbloggarens kommentarer:

Jag gillar gurka så jag har i en hel. Man kan även skala gurkan om man vill (detta står i grundreceptet).


Jag har gjort dressingen med saft av ½ citron en gång och med saft av 1 lime en annan (då jag inte hade citron hemma), jag tror jag gillade limesaften bättre.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skapa flashcards