Direktlänk till inlägg 18 mars 2008

Surdeg!

Av Jessica - 18 mars 2008 15:22


Först i helgen förstod jag att man behöver göra en surdeg flera dagar innan man kan baka ett surdegsbröd.


Nu ska jag under 6 dagar göra en surdeg, som jag sedan delar i 10 delar och kan ha i frysen som jag sedan tar ut och tinar och använder som jäst när jag ska baka ett surdegsbröd.


Så har jag iallafall förstått det efter att ha läst på baksidan av min grova rågmjölsförpackning. Sådär såg surdegen ut idag. Nu ska det börja leva saker i den under några dagar. Lite läskigt faktiskt, men jag gillar surdegsbröd så det är bara att stå ut. Om 6 dagar kan jag baka bröd :)


Dag 2. Ser fortfarande likadant ut men har en konstig sur doft. Skummt 


Dag3. Ush vad det luktar surt.Tror att surdegen blev bra, ligger i frysen och väntar. Nu ska jag bara hitta bra goda surdegsbrödrecept! 

 
ANNONS
 
Sara R

Sara R

18 mars 2008 15:50

Hej och tack för din kommentar på min blogg! I princip kan du när du bakar bara byta ut mejeriprodukter och smör till vegetabiliska alternativ. Det finns både soja- och havrebaserad mjölk, grädde, yoghurt, färskost m.m Ägg kan ibland uteslutas i viss bakning (främst bröd), men bör ersättas i andra recept. Det finns många recept där ägg inte ingår, som du lätt kan variera. I mitt receptregister hittar du bland annat en sockerkaksgrund du kan variera till tusen. Hoppas det hjälpte lite grann, du får gärna fråga mer om det är något mer du undrar över!

http://veganvrak.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se