Direktlänk till inlägg 18 mars 2008
Först i helgen förstod jag att man behöver göra en surdeg flera dagar innan man kan baka ett surdegsbröd.
Nu ska jag under 6 dagar göra en surdeg, som jag sedan delar i 10 delar och kan ha i frysen som jag sedan tar ut och tinar och använder som jäst när jag ska baka ett surdegsbröd.
Så har jag iallafall förstått det efter att ha läst på baksidan av min grova rågmjölsförpackning. Sådär såg surdegen ut idag. Nu ska det börja leva saker i den under några dagar. Lite läskigt faktiskt, men jag gillar surdegsbröd så det är bara att stå ut. Om 6 dagar kan jag baka bröd :)
Dag 2. Ser fortfarande likadant ut men har en konstig sur doft. Skummt
Dag3. Ush vad det luktar surt.Tror att surdegen blev bra, ligger i frysen och väntar. Nu ska jag bara hitta bra goda surdegsbrödrecept!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|