Direktlänk till inlägg 18 mars 2008
Morotskaka med saffran
Ingredienser, 12-16 bitar
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
1 pkt saffran, 0,5 g
3 ägg
2 morötter, ca 250 g
rivet skal av 1/2 apelsin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Topping
1 1/2 dl Kesella vanilj
1 tsk kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och saffran poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och finriv morötterna. Rör ner det och apelsinskalet i smeten. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Bred Kesella över kakan och låt den stå i kylen till serveringen. Sikta över kanel.
Konditorns kommentar:
Denna kaka var toppen både till påsk och när man vill piffa upp sin vanliga morotskaka, men jag tror att den gör sig ännu saftigare om den står i kylen någon dag innan servering. Tycker man att vaniljkesella har för skarp smak kan man blanda ut den med lite överbliven creme fraiche från tårtan!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|