Direktlänk till inlägg 18 mars 2008

Chokladbiskvier

Av Jessica - 18 mars 2008 09:35


Chokladbiskvier

ca 20 st


2 äggvitor

400g mandelmassa

100g mörk blockchoklad till garnering


Smörkräm

100g smör

1½dl florsocker

1 äggula

2 msk kakao


Blanda äggvitor och mandelmassa till en smidig massa. Klicka eller spritsa ut rundlar av en femkronas storlek på en balplåtspappersklädd plåt.


Grädda kakorna i 200 grader i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg. Lossa kakorna direkt från plåten och låt dem kallna. Blanda alla ingredienser till smörkrämen i en skål. Vispa krämen tills den blir ljus och fluffig. Vänd kakorna så att den platta sidan kommer upp. Klicka på smörkrämen så att det bildas en topp. Ställ i kylen minst en timme.


Smält blockchoklad. Doppa smörkrämstoppen i den smälta blockchokladen och låt stelna. Förvara kakorna kallt.


Konditorns kommentar:

Mina "toppar" är ganska obefintliga men jag antar att övning faktiskt ger färdighet. Smakmässigtvar de väldigt omtyckta. Ska köpa hem lite citruslikör så att jag även kan göra vita chokladbiskvier :)


 
 
Ingen bild

Helle

21 mars 2008 23:02

"Väldigt omtyckta" ä en underdrift! Dessa chokladbiskvier kan ha varit det godaste jag har ätit i kakväg! GIMME MORE! :-)

 
Hanna - Bakfnatt

Hanna - Bakfnatt

15 juni 2010 17:02

Oj, vad goda de ser ut! Du har för övrigt väldigt mycket smarrigt på din blogg =)

http://www.bakfnatt.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards